Toen appbouwer Harry zijn AppMachine ontmoette, was het liefde op het eerste gezicht. “Wow, is het echt zo makkelijk om apps te maken voor klanten”, dacht hij. “Die club gaat het maken, daar wil ik bijhoren.”

Harry Wildeboer uit het Drentse Peize werd al in 2013 AppMachine reseller en was daarmee een van de eerste appbouwers die zich aansloot bij het AppMachine Reseller Programma. “Ik was verrast door het gemak waarmee je mobiele apps kon maken met de software van AppMachine. Dat was voor mij een mooie kans om apps aan klanten te gaan verkopen. Omdat het veel voordeliger was, ben ik direct reseller geworden en zo ontstond mijn bedrijf betaalbareapps.nl.”

Wat het grootste voordeel is om reseller te zijn? “De combinatie van de korting die je krijgt, de uitgebreide support en dat er continu nieuwe functionaliteit beschikbaar komt. Je kunt als reseller ook gebruik maken van een White Label Client CMS en hoewel dat perfect werkt, gebruik ik die White Label versie vrijwel nooit. Ik verberg niet dat ik AppMachine gebruik, ben je gek, ik maak er zelfs reclame voor! Het biedt juist vertrouwen dat ik zo’n grote partij achter me heb staan.”

kentalis-nl

 

Harry is open over de prijs die hij rekent voor apps. “De meeste organisaties en bedrijven denken nog steeds dat een app minimaal 20 duizend euro kost. Dan zijn ze heel aangenaam verrast als blijkt dat ik een professionele app kan maken voor een fractie van de kosten. Hoeveel een app precies kost? Dat hangt af van wat wij voor je doen. Klanten kunnen bij ons kiezen uit drie manieren om een app te maken: je doet het bijna helemaal zelf, we doen het samen waarbij de klant meestal de inhoud doet en wij het design, of je laat de app volledig door ons bouwen.”

Van autoverkoper tot JavaScript

Hoewel Harry inmiddels een ervaren appbouwer is, is hij zeker geen gemiddelde whizzkid of ontwerper. “Beslist niet”, lacht Harry. “Ik ben mijn carrière ooit begonnen als autoverkoper en ben later financieel adviseur geworden. Dus hoe ik iets moest verkopen, wist ik wel. Dankzij AppMachine heb ik geleerd hoe ik apps kan maken. Ik ben me zelfs een beetje gaan verdiepen in JavaScript.”

cordial3.nl

 

Wat is volgens Harry de beste manier om apps aan klanten te verkopen? “Gewoon beginnen met apps maken! Een app bouwen kan echt iedereen. Je kunt de app zelfs gratis maken zolang je de app niet publiceert. Dus kies gewoon een paar potentiële klanten uit en maak een paar prachtige apps. Die laat je vervolgens live zien via de previewer op je smartphone. Dan hoef je echt geen verkoopgenie te zijn, hoor.  Als je de app voor een redelijke prijs aanbiedt, verkoop je zeker 7 van de 10.”