Maak zelf gebruikersgroepen voor het lock block

Bouw je app, Nieuwe bouwblokken Jerry Lieveld 30 mrt 2017

Mobiele apps zijn veelzijdige communicatiemiddelen waarbij de wens van de gebruiker verschillend kan zijn. Je kunt je diverse appgebruikers nu nog beter bedienen met onze laatste toevoeging: maak je eigen gebruikersgroepen voor het lock block.

Het afschermen van delen van een app is een gewaardeerde toepassing binnen ons app CMS. Veel appbouwers gebruiken een of meerdere lock blocks om gevoelige informatie niet openbaar toegankelijk te maken en alleen te ontsluiten voor bepaalde gebruikers. Voorbeelden daarvan zijn schoolfoto’s in een schoolapp, patiëntgerelateerde informatie in een medische app, telefoonnummers in een bedrijfsapp of informatie over bezoekers van een evenement in een evenementenapp.

Toegang beter beheersbaar

Met de toevoeging van gebruikersgroepen voor het lock block is de toegang tot afgeschermde delen van je app beter beheersbaar en wordt het beheer zelf een stuk gemakkelijker. Als app-eigenaar definieer je nu zelf je groepen en kun je die een eigen naam geven. Voor elke groep kun je vervolgens de toegang tot je app instellen. Alle gebruikers in de groep ‘ouders’ krijgen bijvoorbeeld automatisch toegang tot schoolfoto’s van hun kinderen. Alle sales managers kunnen verkooprapporten inzien en alleen de geregistreerde coaches hebben toegang tot trainingsmateriaal. De rest van de gebruikers krijgt een melding te zien dat zij geen toegang hebben tot de desbetreffende informatie.

students teacher app

Wijs gebruikers toe aan een groep

Iedere gebruiker die zich registreert in de app, moet wachten op toestemming van de app-eigenaar. De eigenaar wijst de gebruiker toe aan een groep waarna de gebruiker automatisch toegang krijgt voor de delen van de app die voor die groep van toepassing is. Je andere geregistreerde gebruikers of niet-geregistreerde gebruikers kunnen de app gewoon blijven gebruiken. Ze hebben alleen geen toegang tot dat specifieke deel.

Nieuwe gebruikersgroepen

• Maak je eigen groepen en titels;
• De gebruiker registreert en wacht op toestemming;
• Wijs de gebruiker toe aan een groep;
• Autoriseer iedere groep zoals je wilt;
• Bedien verschillende gebruikers op maat.

Screen Shot 2017-03-27 at 16.04.09

Misschien overbodig te melden, maar je kunt de andere ontsluitingsmethodes voor delen van je app natuurlijk gewoon blijven hanteren. Dat zijn toegang via een wachtwoord, QR code of GPS locatie.